Svijet
0

Gadafi: Događaji u Libiji su jedna obična šarada

FENA
Muamer Gadafi  (Foto: Reuters)
Muamer Gadafi (Foto: Reuters)
Pukovnik Moamer Gadafi je nazvao trenutno dešavanja u Libiji "jednom običnom šaradom“ u audio poruci koja je emitovana na sirijskoj televiziji Arrai u utorak.
  • Ono što se trenutno dešava u Libiji je jedna obična šarada koju su omogućili NATO-ovi zračni napadi, ali ni oni neće dugo potrajati, rekao je odbjegli vođa u audio poruci.

Za svrgnutog lidera se vjeruje da se krije u Libiji, iako su članovi njegove porodice pobjegli u Alžir i Niger nakon što su pobunjenici, uz pomoć NATO-a, zauzeli Tripoli 23. augusta, prenosi AFP.

  • Nemojte se veseliti i nemojte misliti da je jedan režim pao, a drugi uspostavljen pomoću zračnih i pomorskih napada, nastavio je Gadafi u svojoj kratkoj poruci.

Dok bivši vođa Libije redovno ostavlja poruke svom narodu preko Arraia i svog glasnogovornika Muse Ibrahima, ovo je prva audio poruka otkako je 8. septembra porekao optužbe da je prešao u Niger.

Gadafi, njegov sin Seif al-Islam i šef obavještajne službe Abdulah al-Senusi su traženi od Međunarodnog krivičnog suda (ICC) kako bi se suočili s optužbama za zločine protiv čovječnosti.