Svijet
0

Francuska predsjednička sapunica

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svi londonski listovi s velikim zanimanjem i dozom nevjerovanja prate ljubavnu priču između francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i bivše manekenke i sadašnje kantautorice Carle Bruni.

Zaljubljeni par nastavlja, nakon Francuza, šokirati i ostale nacije; listovi prenose da je njihova posjeta egipatskom ljetovalištu Sharm el-Sheikh naišla na ogromno zanimanje, ali i moralnu osudu, s obzirom da su predsjednik i njegova glamurozna pratilja nevjenčani.

Malo ko je obratio pažnju na Tonyja i Sheri Blair, koji su se tu također odmarali, primjećuju Sunday Times i Sunday Telegraph.

Telegraph prenosi da je Carla Bruni dobila pristup specijalnoj predsjedničkoj vrućoj liniji, ali kako nije izvjesno da će je mnogo koristiti, s obzirom da ne namjerava prekidati svoju uspješnu muzičku karijeru u Francuskoj niti se udavati.

Londonski listovi su fascinirani ovim za britanske standarde krajnje neuobičajenim ponašanjem jednog predsjednika koji, kako zajedljivo primjećuju, sada živi u uvjerenju da je ušao u ligu velikih zavodnika, ali priznaju da je Sarkozy, iako poznat po vrućem temperamentu, prevazišao sva očekivanja u oblasti privatnog života otkad je izabran za predsjednika.