Svijet
0

Fotografisala se pa opljačkala radnju: Razotkrila je selfie s nožem i fantomkom

Klix.ba
Švedska tinejdžerka proglašena je krivom za pljačku nakon što je policija pronašla fotografiju s nožem i fantomkom na njenom telefonu.

"Selfie" prikazuje 16-godišnju djevojku i njenu prijateljicu kako nose crne fantomke. Fotografisale su se nekoliko trenutaka prije pljačke fast food restorana u Halmstadu na jugozapadu Švedske.

Policija je pronašla tinejdžerke 47 minuta nakon pljačke u stanu blizu fast fooda, te su pronašli maske, 224 eura i mobitel.

Maskirane djevojke naoružane noževima od 27 centimetara uletjele su u restoran Max Hamburgers u vrijeme kada je osoblje zatvaralo radnju. Unutra su bile tri osobe.

"Otvorite kasu ili ću vas isjeći", rekla je jedan od djevojaka, prenose novine Kvallsposten.

Jedan od uposlenika rekao je da je djevojka mahala nožem ispred njegovog tijela. Osoblje im je predalo 224 eura i djevojke su nestale.

Policijski pas pronašao je za 47 minuta, uz pomoć tragova, stan u kojem su bile djevojčice od 13, 14 i 16 godina s djedom od jedne od djevojčica koji je rekao da su se tinejdžerke upravo vratile iz šetnje.

Policija je pronašla vreću s novcem i fantomkama, te iPhone na kojem je bio veliki broj fotografija djevojaka koje poziraju s kapuljačama i kuhinjskim noževima u rukama te instrukcijama kako da obave pljačku i pobjegnu. Tu su bile i fotografije novca koji su uzele iz restorana.

Sedamnaestogodišnja djevojka proglašena je krivom za oružanu pljačku i poslana je u maloljetnički rehabilitacioni centar.

Djevojka i dalje negira da je bila u blizini restorana u vrijeme pljačke. Policija nije mogla identifikovati drugog pljačkaša.