Poljska
0

Fotografija Hiltera u borbi protiv abortusa

FENA
Nevladina organizacija Pro-Pravo na život počela je u Poznanju kampanju protiv abortusa u okviru koje postavlja fotografije Adolfa Hitlera na bilbordima i plakatima koji treba da preplaše Poljakinje da se ne odluče na abortus čak i kada im to zakon omogućava.

Vještački prekid trudnoće dozvoljen je u Poljskoj kada su ženi ugroženi život i zdravlje, kada je plod nepovratno deformisan ili u slučaju silovanja. Pored Hitlerovog lika na bilbordima su i šokantne fotografije mrtvih plodova u različitim fazama razvoja, a organizator kampanje ne krije da je njen glavni cilj da prestraši i šokira.

"Većina nas ignoriše problem vještačkih prekida trudnoće iako ih je prošle godine bilo 400. Želimo da natjeramo ljude da se zamisle, a kako da to bolje uradimo nego da prikažemo kakvo je zlo abortus", kazao je listu Gazeta viborča Mariuš Djeržavski iz te organizacije koja već pet godina obilazi Poljsku različitim šokantnim izložbama protiv abortusa.

Glavni dio kampanje protiv abortusa s Hitlerom u glavnoj ulozi biće organizovan u najvećim poljskim gradovima na Dan žena, 8. marta.