Nakon otvaranja rupe ispred kuće
1

Florida: Srušena kuća, ali Jeffrey još nije proglašen mrtvim

Klix.ba
Nakon nesreće koja se dogodila u četvrtak navečer na Floridi, kada se ispod kuće u kojoj je živio otvorila rupa u koju je upao Jeffrey Bush (37), lokalni zvaničnici su iz sigurnosnih razloga naredili rušenje kuće, a to će omogućiti i daljnju istragu.

Ono što je bivšim vlasnicima ostalo od svega su uspomene i stvari koje su ponijeli sa sobom. Jeremy Bush je pokušao spasiti brata kada se ispod njegove kuće otvorila zemlja i "progutala ga" u četvrtak navečer, ali bezuspješno. U nedjelju ujutro po lokalnom vremenu, jedino što su prijatelji, članovi porodice i sveštenik mogli uraditi je da mole ispred kuće i čekaju vatrogasce kako bi im pomogli da iznesu stvari. Nakon toga kuća je srušena.

Mike Merrill, dužnosnik okruga Hillsborough u kojem se nesreća dogodila, kazao je da je preostalo još da se uklone ostaci, kako bi dužnosnici i inžinjeri mogli vidjeti rupu u koju je Jeffrey propao.

Zvaničnici će također odrediti šta će se dogoditi sa dvije kuće koje se nalaze u neposrednoj blizini ove u kojoj je poginuo Jeffrey Bush. Saopćeno je kako ponor koji se otvorio ispod kuće nesretnog 35-godišnjaka ugrožava ostale kuće u blizini, ali još uvijek nema odgovora šta bi se moglo uraditi da ne dođe do veće katastrofe.

Detektiv Larry McKinnon kazao je lokalnim medijima da mrtvozornik ne može proglasiti Jeffreyja mrtvim, jer njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno. Prema zakonima koji važe na Floridi, njegova porodica bi se trebala obratiti sudu da im izda određeni dokument na osnov kojeg će ga proglasiti mrtvim.

Područje na kojem se desila nesreća je poznato po ovakvim vrtačama, ali one su rijetko smrtonosne. Niko od živućih lokalnih geologa se ne sjeća da se desilo nešto slično, da je čovjek jednostavno nestao u zemlji.