Svijet
1

FBI pozvao Rodmana na obavještajni razgovor u vezi sa za Sjevernom Korejom

Totalsport
Dennis Rodman (Foto: AFP)
Dennis Rodman (Foto: AFP)
Jedan od najboljih skakača u historiji NBA lige Dennis Rodman otkrio je američkim medijima da je bio na obavještajnom razgovoru u FBI-u.

Bivši igrač Chicago Bullsa i Detroit Pistonsa posjetio je u februaru ove godine Sjevernu Koreju u svrhu promoviranja košarke, a pritom se i sprijateljio s korejskim liderom Kim Jong-unom, koji posljednjih sedmica prijeti lansiranjem nuklearnih raketa na susjednu Južnu Koreju, pa čak i SAD.

"Kontaktirao me FBI, te sam otišao na razgovor. Htjeli su znati što se događa u Sjevernoj Koreji i kakva je doista situacija s lansiranjem nuklearnih raketa", otkrio je Rodman detalje razgovora.

Član Košarkaške kuće slavnih već je najavio svoj povratak u Sjevernu Koreju u augustu.

"Ja nisam totalni kreten. Znam čime Kim Jong-un prijeti. No, vjerujem da se to neće dogoditi. SAD će poduzeti sve što je potrebno da zaštiti sebe i svoje građane", smatra Rodman.

Podsjetimo "baza" prijateljstva korejskog lidera i karizmatičnog Rodmana je ljubav prema košarci. Naime Jong-un je veliki navijač Chicago Bullsa, pogotovo iz doba kada su Michael Jordan i Rodman harali parketima NBA lige.