Svijet
36

Faruk Hadžibegić bio blizu redakcije Charlie Hebdoa u trenutku napada

Piše: N. J.
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: Klix.ba)
Bh. nogometni stručnjak Faruk Hadžibegić bio je dva kilometra udaljen od redakcije magazina Charlie Hebdo u trenutku napada u kojem je danas ubijeno 10 novinara i dva policajca.

On je primijetio nekoliko vozila Hitne pomoći, u čijoj je pratnji bila policija, kada su povrijeđene osobe prevožene do bolnice.

"Šokiran sam kao i svi zbog ovog vandalskog gesta u kojem je ubijeno najmanje 12 ljudi, a još četvero ih je u kritičnom stanju. Nažalost, pokazalo se da je nešto takvo moguće i u Francuskoj. Strašno je to da u današnjem vremenu prolazimo jedni pored drugih, a nismo ni svjesni šta se već u sljedećem trenutku može desiti", rekao je Hadžibegić.

Ističe da su nakon ovog napada Francuzi veoma razočarani i sa velikim revoltom gledaju na sve političare, jer nema više sigurnosti u zemlji.

"Kod ljudi je primijetno to razočarenje, ali i zabrinutost zbog svega što se dešava. Najviše su kivni na političare koje smatraju odgovornima za narušeno stanje sigurnosti u zemlji", kazao je.

Na upit ima li informacija o napadačima, kao i da li je, eventualno, mogući motiv to što je magazin uvredljivo pisao o Kur'anu, Hadžibegić je kazao da su svi u zvaničnim izvještajima veoma obazrivi, sve dok se ne utvrdi ko je tačno odgovoran za napad.