Tri godine je tražila preko agencija
9

FOTO / Facebook joj pomogao da za samo tri dana pronađe majku

Klix.ba
Tri godine je Jenessa Simons iz Roosevelta u Utahu putem agencija tražila svoje biološke roditelje. Zahvaljujući Facebooku našla je svoju majku samo tri dana nakon objave fotografije s porukom i molbe svima koji su u prilici da je podijele.

Na fotografiji koju je objavila napisala je kada i gdje je rođena, u kojoj bolnici, kad su joj rođeni roditelji te koje su joj ime dali, a preko noći ju je podijelilo više od 86.000 ljudi. Ukupno je prikupila 13.550 lajkova, a podijeljena je gotovo 149.000 puta.

Dvadesetjednogodišnjoj Janessi ubrzo se javila žena koja vjeruje da bi mogla biti njena majka. Poslala joj je poruku: "Mislim da sam ja tvoja biološka majka. Ne mogu vjerovati da si to ti. Čekala sam te sve ovo vrijeme".

Janessa je bila oprezna jer su joj se i ranije javljale osobe koje su lagale da su joj roditelji. Ipak, kad joj je žena rekla da je rođena na carski rez, što je informacija koju niko drugi nije znao, Simons je povjerovala. Majka joj je pokazala i fotografiju snimljenu nakon rođenja i ispričala joj još detalja o ocu.

Janessu su preplavile emocije, bila je oduševljena što je njena fotografija privukla toliko pažnje. Svima se zahvalila u svojoj objavi na Facebooku: "Sretna sam što mogu da vam javim da sam pronašla svoju biološku majku. Hvala puno svima za sve što ste učinili za mene, bila sam u vijestima, davala intervjue i zahvaljujući svima vama pronašla svoju porodicu. Hvala vam puno".

Ova mlada Amerikanka uskoro planira posjetiti svoju majku, a i dalje traga za ocem.

Presretna zbog preokreta u životu Janessa se želi posvetiti pomaganju drugima da pronađu svoje roditelje.