Isplivale fotografije
0

Eva Braun kao crni pjevač, Hitler imao strah od zubara

FENA
Eva Braun, ljubavnica, a nekoliko sati i supruga Adolfa Hitlera, rado se maskirala za karnevale i zabave, a ovih dana su ''isplivale'' njene do sada nepoznate fotografije, među kojima je i Eva, prerušena u crnca-pjevača.

Na fotografiji iz 1937. godine, Eva je namazana crnom farbom po licu, sa crnom kosom u muškom crnom odijelu i bijeloj košulji, a ispod fotografije, piše ''ja, kao Al Jolson''.

Jolson je bio američki glumac, jevrejskog porijekla, rodom iz Litvanije, poznat po prvom dugometražnom zvučnom filmu, snimljenom tridesetih godina prošlog stoljeća u ulozi jazz muzičara, s crno obojenim licem, podsjećaju mediji.

Druge fotografije, koje su do sada bile nepoznate, pokazuju Evu Braun kao bebu, sa starijom sestrom, zatim u kupaćem kostimu na odmoru u Berhtesgadenu između 1940. i 1042. godine, a postoje i one na kojima se vidi Hitlerov ministar - arhitekta Albert Speer.

Slike potiču, kako piše tabliod Bild, iz privatnog albuma Eve Braun, koje su američki vojnici konfiskovali.

Ove slike je otkrio kustos Reinhard Schulz, nedavno, pri pripremi izložbe o fotografijama Heinricha Hoffmana.

Eva Braun je kao fotolaborantkinja radila kod Hoffmana u Minhenu, koji je, kasnije postao Hitlerov fotograf. Upravo kod Hoffmana su se Hitler i 17- godišnja Eva upoznali 1929. godine.

Hitlerov život i dalje, sedamdeset godina nakon završetka Drugog svjetskog rata, u kome su zbog njegove ideologije milioni ljudi stradali, zaokuplja pažnju.

Hitler, koji je nanio bol milionima je, lično, otkrila je jedna zubarka, bio veoma osjetljiv na bol.

U saznanjima o Hitlerovom životu, otkriveno je i da je on, najvjerovatnije, imao jak smrad iz usta, pošto se loše hranio i patio od parodontoze.

To je napisala u svojoj doktorskoj tezi zubarka Menewse Deprem-Hennen, navodeći da je diktator imao strah od zubara.

"Hitler je bio veoma osetljiv na bol", zaključila je doktorica , poslije uvida u Hitlerove medicinske, odnosno, zubarske akte.

" Vjerovatno je Hitler, kao i mnogi drugi, imao strah od zubara", smatra zubarka, navodeći da je Hitler za liječenje korijena jednog zuba imao osam tretmana kod svog doktora Johannesa Blachkea, što se, kako je navela, uobičajeno radi za jednu do dvije seanse.