Svijet
0

Erin Brockovich puštena uz kauciju

Klix.ba
Erin Brockovich
Erin Brockovich
Pravna službenica i aktivistica za zaštitu okoliša Erin Brockovich, koju je glumila Julia Roberts u filmu o njenom životu, puštena je na slobodu uz kauciju od hiljadu dolara. Uhapšena je zbog vožnje čamca u pijanom stanju, nakon što je udarila supruga i bacila mobitel u jezero.

Brockovich (52) bila je "veoma pijana" još dok se svađala sa svojim suprugom Ericom L. Ellisom u čamcu usidrenom u luci Las Vegas na jezeru Mead. Policajac Kasen Haslem, koji ju je uhapsio nakon kratke plovidbe, u izvještaju piše da je količina alkohola u njenoj krvi bila duplo veća od dozvoljene i iznosila je 0,19 promila.

"Vidio sam je kako baca mobitel u vodu, a zatim prilazi suprugu i udara ga", rekao je Haslem koji je u tom trenutku sipao gorivo u svoj čamac.

Kada im se približio, Brockovich je upalila motor i pokušala pobjeći. Haslem joj je naredio da pristane, a Brockovich je izjavila "kako joj vožnja čamca baš ne ide najbolje". Haslem joj je pomogao da pristane, a zatim je počeo ispitivati o svađi.

"Njeni odgovori bili su nejasni, konstantno je odlazila s teme i ponavljala se. U njenom dahu osjetio se alkohol", rekao je Haslem, koji je Brockovich tada podvrgao alkotestiranju i uhapsio je. Kasnije je puštena uz kauciju od hiljadu dolara.

Brockovich se javnosti izvinila zbog svog hapšenja, ali poriče da je pokušala pobjeći čamcem. "Ni u jednom trenutku čamac nije mrdao iz pristaništa i nije bilo nikakvog rizika za javnost", izjavila je Brockovich, negirajući policijske tvrdnje da je čamac vozila u otvorenim vodama.

"Vožnju u pijanom stanju shvatam veoma ozbiljno i ovo je bila zaista velika greška. Mogu puno bolje od toga i zaista mi je žao. Nakon dana na suncu i bez hrane, nekoliko pića imalo je veći utjecaj nego što sam mislila", rekla je Brockovich.

Vezani članci