Sjednica AK partije u Ankari
1.2k

Erdogan: Nema razlike između nas i braće Bošnjaka

Anadolija
Recep Tayyip Erdogan (Foto: Anadolija)
Recep Tayyip Erdogan (Foto: Anadolija)
Predsjednik Stranke pravde i razvoja (AKP) i premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan govorio je danas na redovnoj sjednici AK partije u Ankari o politici turske vlade prema Siriji.

"Od onih koji imaju uzak pogled na Tursku i svijet ne očekujemo da razumiju našu vanjsku politiku, niti da nam se zahvale. Jer, naš narod nas razumije i podržava", rekao je Erdogan.

Dodao da je Turska i jučer bila uz sirijski narod, te da će biti i danas. "Onaj s kim smo bili jučer, ako nas danas izda, ostavit ćemo ga", poručio je Erdogan. Kazao je da Turska ide putem rješenja problema terorizma.

"Za teroristima koji su ubijali našu djecu nismo plakati, niti ćemo ikada plakati. Ovo je naša ljudska i obaveza naše savjesti", tvrdi premijer Erdogan. Istakavši da turska vlada konstanto nastoji predstaviti svoju zemlju u najboljem svijetlu, Erdogan je podvukao da se "Turska bori za pozitivne političke rezultate".

"Jednako branimo sve narode koji žive u našoj zemlji. Uvijek smo bili i bit ćemo uz našu braću Azerbejdžance, koji su nepravedno okupirani tokom rata za Nagorno-Karabah. Nismo oklijevali ni kada je bilo potrebno braniti prava naše braće u Iranu, koji su nuklearnu energiju koristili u mirnodopske svrhe. Nikada nismo pravili razliku između nas i naše braće Bošnjaka, koji se bore za svoja prava", naglasio je Erdogan.