Svijet
249

Erdogan: Izrael će prije ili kasnije odgovarati za jecaje nevine djece

Anadolija
Recep Tayyip Erdogan (Foto: EPA)
Recep Tayyip Erdogan (Foto: EPA)
Prije ili kasnije Izrael će polagati račun za jecaje nevine djece, poručio je premijer Republike Turske i kandidat za predsjednika ove zemlje Recep Tayyip Erdogan, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Erdogan se u obraćanju stanovnicima turskog zapadnog grada Balikesira dotakao posljednjih dešavanja u Gazi. 

"Prije ili kasnije Izrael će polagati račun za jecaje nevine djece i krikove nevinih majki. Krajnje je vrijeme da međunarodna zajednica stane u kraj ovoj razmaženosti, nepoštivanju prava i ljubavi prema genocidu Izraela. Dok god Izrael bude vršio genocid koji je ništa manje nego 'hitlerovski', mir na Bliskom istoku i u svijetu nikada neće biti uspostavljen niti će biti moguće govoriti o pravdi", kazao je Erodgan. 

Kazavši kako je svijet počeo tek pomalo baviti se Gazom nakon što je ubijeno preko 1.500 ljudi, nakon što je stradalo na stotine djece, Erdogan je poručio da se sreća nemože graditi na tuđoj nesreći. 

Erdogan je podsjetivši da je u Gazi smrtno stradalo preko 1.500 ljudi, kazao kako Izrael sada "vrišti zbog jednog zarobljenog vojnika".

"Vi pričate o jednom zarobljenom vojniku a ko će položiti račun za 1.500 šehida i preko sedam hiljada ranjenih. Vaši su džan (duša), a drugi su patlidžan?", upitao je Erdogan.

Turski premijer je danas rekao i da su "pojedinci danas više zabrinuti za jednog zarobljenog izraelskog vojnika nego za 1.500 brutalno ubijenih Palestinaca".