Svijet
0

Engleska: Radnik palicom odbranio radnju od naoružanih pljačkaša

Klix.ba
Dvadesetosmogodišnji student Lushan Weerasooriya, koji radi u prodavnici kako bi platio svoje školovanje, pokazao je veliku hrabrost kada je nasrnuo na dvojicu razbojnika koji su ga napali nožem i pokušali opljačkati radnju.

Iako mu je šef rekao da, ukoliko dođe u ovakvu situaciju, ne prkosi pljačkašima, on to nije poslušao i odlučio je da odbrani radnju palicom.

Pljačkaši Gregory Booth (37) i njegov brat Matthew (32) ušli su naoružani noževima i pod utjecajem narkotika i alkohola te tražili novac.

"Predaj novac", povikali su, a Lushan je odmah izvadio palicu i počeo ih udarati.

Razbojnici su pokušali srušiti police na njega, ali nisu uspjeli i na kraju su pobjegli praznih ruku. Policija ih je uhapsila na osnovnu snimaka sigurnosne kamere. Osuđeni su na četiri godine i četiri mjeseca zatvora, a Lushan je dobio pohvalu za hrabrost.

"Sudija je bio ljubazan, ali nisam siguran da je ovo bila hrabrost već nagon za preživljavanje. Zaista mi je potrebno da završim fakultet i postanem muškarac te učinim svoj život boljim, a kako bih to uspio potreban mi je posao. Da su me povrijedili to ne bih mogao", rekao je Lushan koji je sin policajca.

Dodao je kako je tako reagovao jer se prepao da će ga ubiti s obzirom na to da su bili vrlo agresivni. Incident se dogodio u Greater Manchesteru.