Svijet
0

Engleska: Hrčak napravio fatalni požar u stanu

Klix.ba
Tracey Hill i njen sin Kae postali su beskućnici nakon što je njihov stan izgorio u požaru koji je prouzrokovao njihov kućni ljubimac - hrčak.

Hill je premjestila hrčka Pebblesa u kuhinju tokom noći jer je pravio veliku buku zbog koje nisu mogli spavati. Kavez s hrčkom stavili su na električnu pećnicu kako bi ga sačuvali od tri psa koja su također živjela u stanu. No, hrčak je nastavio trčati u točku zbog čega se kavez pomjerio, a potom se i upalila peć.

Kavez se zapalio, a hrčak je stradao, kao i dvojica pasa i miš. Tracey i njen sin Kae su istrčali iz kuće u pidžamama, spasili su se zahvaljujući tome što se upalio alarm za dim koji ih je probudio u 4:30 ujutro.

Stan je pretrpio veliku materijalnu štetu od 25.600 eura, od čega je 25 posto zbog vatre, a 75 posto zbog vrućine i dima.

Tracey i Kae su prebačeni u bolnicu zbog udisanja dima i trenutno su na liječenju. Treći pas je preživio, ali su ostali bez ičega.

"Ne mogu vjerovati da smo izgubili sve zbog našeg hrčka. Stavljala sam Pebblesa na pećnicu više puta ranije. Nikada nisam uvidjela da se prekidač može tako lako upaliti. Slomljeni smo zbog gubitka naših četvero ljubimaca. Izgubili smo sve, ostala nam je samo odjeća u kojoj smo istrčali. No, najvažnije je da smo živi jer smo i mi mogli poginuti", rekla je Tracey.

Porodica i prijatelji su im donirali odjeću, a oni se nadaju da će uskoro ponovo imati dom.