Svijet
23

Ena Kadić je bila uspješna manekenka koja je napustila sve da bi radila kao prodavačica u butiku

Piše: M. N.
Ena Kadić, koja je sinoć preminula nakon što je prije tri dana pala u provaliju duboku 30 metara u Innsbrucku, postala je poznata 2013. godine kada je izabrana za Miss Austrije. Imala je uspješnu karijeru u modnoj industriji koju je napustila prošle godine kako bi se posvetila privatnom životu i, kako je tada rekla, pronašla sreću.

Rođena je 6. oktobra 1989. godine u Bihaću, a živjela je u Bosanskoj Otoci. S roditeljima se preselila u Innsbruck gdje je diplomirala na Fakultetu za modu i odjevnu tehnologiju. Izabrana je za pratilju Miss Tirola. Miss Austrije postala je 23. juna 2013. godine, gdje je izabrana za najljepšu od 17 djevojaka. Svoju zemlju je predstavljala na izboru za Miss svijeta u Indoneziji.

Tada su joj se otvorila sva vrata. Bila je na naslovnicama brojnih magazina i svi su pisali o njoj. Trenirala je fitnes i prakticirala jogu, ali najviše se voljela družiti sa svojim prijateljima. Željela je postati fitness trenerica. Životni moto joj je bio "Radi ono što želiš".

"Ne mogu živjeti bez svoje porodice i prijatelja", govorila je kada je okrunjena titulom.

Pojavila se i u TV seriji "Wir sind Kaiser" i gostovala je u brojnim emisija. Napravila je i erotski kalendar, a novac prodaje išao je u humanitarne svrhe. No, nakon učešće u izboru za Miss svijeta, odlučila se povući iz tog svijeta, te se zaposlila kao prodavačica u butiku.

"Postoji više od glamura. Taj život me ne čini sretnom. Sada se osjećam dobro i tu sam odluku donijela svjesno. Doživjela sam to sve i pitala se 'Šta sada?'. S današnjim znanjem ne bih to ponovo učinila. Mediji, događaji, stranke, posjete... Nisam imala vremena za sebe i zabavu. Sada sam sretna", kazala je Ena prošle godine za Seitenblicke magazin.

Zabavljala se sa bivšim Misterom Austrije Philippom Knefzom koji se oprostio od nje putem Facebooka i svog bloga emotivnim pismom i zajedničkim fotografijama. Oprostio se i veliki broj prijatelja i kolega.

Preminula je sinoć u 22:30 sati u bolnici od povreda glave, pluća i zdjelice. Policija istražuje njenu smrt, a nisu isključili mogućnost samoubistva ili nesretnog slučaja. Poznata je informacija da je prije nego što je preminula bila s muškom osobom, za koju pretpostavljaju da je njen lični trener koji je van zemlje i policija čeka da se vrati u Austriju kako bi ga saslušali.