Traumatizovana porodica
0

Elisabeth Fritzl: Moj pakao u podrumu

Sarajevo-x.com
Oslobođena iz podruma gdje ju je otac držao 24 godine, Elisabeth Fritzl je izgledala spremna da policiji ispriča svoju priču o paklu koji je proživjela zaključana i višestruko silovana, javio je The Sun. Ipak, 42-ogodišnjakinja je bila toliko traumatizovana da je uspjela dati samo kratku izjavu.

Doktori tvrde da je prilično napredovala od momenta kad je oslobođena zajedno sa svojom djecom iz podruma porodične kuće u Amstettenu u Austriji, ali ipak nije mogla više govoriti.

Kad bude u stanju, policiji će objasniti i to kako ju je njen otac, koji je silovao i s kojim ima šestero djece, tri dana ostavio samu nakon što je rodila blizance.

Jedan od blizanaca, Michael, nije uspio preživjeti zbog nedostatka medicinskih pomagala i Elisabethino svjedočenje bit će presudno za odluku o odgovornosti njenog oca monstruma za Michaelovu smrt.

Suđenje Jozefu Fritzlu trebalo bi početi najesen. U međuvremenu, ovaj 73-ogodišnjak planira zaraditi na svojoj priči.

Kako piše britanski The Sun, ponuđeno mu je da priču o 24-ogodišnjoj torturi koju je provodio proda najboljem ponuđaču.

Advokat Elisabeth Fritzl, Eva Plaz je izjavila: "Njen otac koji je prouzrokovao svu patnju sad treba da se obogati na svojim orgijama. To je još bolesnije."

Elisabeth se trenutno oporavlja na psihijatrijskoj klinici Mauer u svom rodnom gradu i izvor blizak porodici je rekao kako saznanje da bi njen otac mogao unovčiti bolesnu priču o torturi koju je njoj i njenoj djeci priredio na nju djeluje kao novo nasilje.

"On je monstrum koji se pokušava predstaviti kao ljudsko biće," rekao je izvor.

Drugi advokat porodice rekao je da Elisabeth i djeca žele novi identitet i da nove živote žive anonimno, a ne kao Natascha Kampusch - još jedna žrtva koja je kidnapovana i držana u podrumu, a i danas je prisutna u medijima.