Svijet
0

Eksplozija u centru Kolomba, 45 osoba povrijeđeno

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najmanje 45 ljudi je danas povrijeđeno u eksploziji bombe koja se dogodila u blizini glavne autobuske stanice u centru prijestolnice Šri Lanke, Kolombu, saopštile su vlasti.

Portparol vojske Šri Lanke Udaja Nanajakara potvrdio je da je bomba eksplodirala na prepunoj pijaci u Peti, u blizini glavne autobuske stanice u samom centru Kolomba.

Svi povrijeđeni civili, uključujući dva djeteta i četiri žene, smješteni su u nekoliko bolnica u Kolombu i za sada nema izvještaja o eventualnim žrtvama, prenio je Rojters.

Neimenovani vojni zvaničnik je izjavio da se sumnja da je oko 100 grama eksploziva bilo sakriveno na prepunoj pijaci. Pretpostavlja se da je napad djelo pobunjeničkih Tamilskih tigrova, protiv kojih je vojska nedavno pokrenula opsežnu operaciju na sjeveru zemlje.

Tamilski tigrovi se već 25 godina bore za nezavisnu državu tamilske manjine na sjeveru i istoku Šri Lanke. Samo ove godine, u borbama između pobunjenika i vladinih vojnih trupa poginulo je oko 5.774 Tamilskih tigrova, a od početka konflikta više od 70.000 ljudi.