Svijet
0

Eksplozija u centru Atine, nema povrijeđenih

FENA
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Automobil bomba eksplodirao je rano jutros ispred zgrade centralne banke u centru Atine, nije bilo povrijeđenih i pričinjena je manja materijalna šteta, saopćila je grčka policija.

Anonimnim pozivom 45 minuta prije eksplozije websiteu lokalnih novina najavljen je bombaški napada koji se dogodio oko 6.00 sati po lokalnom vremenu ispred zgrade centralne grčke banke.

Nepoznata osoba upozorila je da je bomba od 75 kilograma postavljena u automobilu i da će eksplodirati za oko 45 minuta, prenosi agencija AP.

Eksplozija je odjeknula u pretežno poslovnoj zoni prijestonice u najužem centru Atine, nekoliko blokova dalje od grčkog parlamenta.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost, ali policija je mišljenja da iza napada stoje ljevičarske ili anarhističke grupe, dodaje Reuters.

Agencija javljaju da se eksplozija dogodila nekoliko sati prije nego što bi Grčka trebalo da bude vraćena na međunarodno tržište obveznica, prvi put u posljednje četiri godine i samo dan prije najavljene posjete njemačke kancelarke Angele Merkel Atini, prenosi Tanjug.