Svijet
0

Ekplozija na Manhattanu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U eksploziji podzemnog cjevovoda u New Yorku na Mannhattanu smrtno je stradala jedna osoba, a stotine drugih stanovnika se uspaničilo u oblacima magle koje je prouzrokovala eksplozija. Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, odmah je nakon nesreće naglasio da se u ovom slučaju ne radi o terorističkom napadu te da se stanovništvo može smiriti.

"Nema razloga da se vjeruje da je ova nesreća teroristički napad. Ovo što se desilo samo je kvar unutar naše infrastrukture“, izjavio je za AP gradonačelnik Bloomberg.

Gradonačelnik je potvrdio smrt jedne osobe i naglasio je da je još 30 prolaznika lakše ozlijeđeno. Uzrok smrti žrtve eksplozije cjevovoda je srčani udar izazvan strahom i šokom.

Ova eksplozija izazvala je neviđenu paniku na Manhattanu. Policija je odmah evakuirala obližnje podzemne željeznice i zgrade u strahu od terorističkih napada.

Jučerašnja eksplozija desila se oko 18 sati po američkom vremenu. Uzroci nesreće se još uvijek istražuju, ali postoje određene spekulacije o mogućim razlozima kao što je starost cjevovoda koji duže od 80 godina nisu mijenjani.