Svijet
0

Dvojno državljanstvo za Srbe iz Crne Gore

FENA
Funkcioner Demokratske stranke Srbije Dragan Šormaz najavio je danas da će se ta partija "maksimalno angažirati" da Srbi iz Crne Gore dobiju dvojno državljanstvo.

Šormaz, koji je i član skupštinskog Odbora za odnose sa Srbima van Srbije, izjavio je da će srpski parlament uspostaviti tijesnu saradnju sa Srbima iz Crne Gore.

On je podsjetio da su Srbi trećina crnogorskih građana i najavio da će Odbor za saradnju sa Srbima van Srbije kontaktirati srpske stranke u Crnoj Gori, udruženja raseljenika i druge organizacije.

"Nećemo bježati od saradnje i s drugim strankama, bez obzira na nacionalno opredjeljenje, kako bi položaj Srba u Crnoj Gori bio što bolji", naveo je Šormaz.

Predsjednik Odbora za odnose sa Srbima van Srbije srpskog parlamenta Branimir Đokić nedavno je najavio da će insistirati da Srbi iz Crne Gore "po svaku cijenu dobiju dvojno državljanstvo".

Đokić je kazao da to nije "prazna priča" i ocijenio da će se to obećanje srpskih vlasti Srbima iz Crne Gore "sigurno ispuniti".

"Zalagat ćemo se da budemo sve bliži s našim sunarodnicima iz Crne Gore", kazao je Đokić podgoričkim medijima, prenio je Tanjug.

On je istakao da će Odbor za odnose sa Srbima van Srbije srpske skupštine učiniti sve da saradnja sa Srbima iz drugih zemalja bude na najvišem nivou.