Pucnjava u Louisiani
1

Dvojica policajca poginula, dvojica ranjena

FENA
Mjesto događaja (Foto: AFP)
Mjesto događaja (Foto: AFP)
Dvojica policajaca su poginula, a dvojica su ranjena u očigledno povezanim napadima u četvrtak ujutro u LaPlacei u Lousiani, saopćile su vlasti.

Šerif Mike Tregre izjavio je da se prva pucnjava dogodila na parkingu čeličane, javio je CNN. Druga se dogodila kada su policijski službenici krenuli da istraže prvu pucnjavu, nakon čega ih je iz zasjede napao naoružani muškarac s jurišnom puškom.

Osim ranjavanja dvojice pripadnika policijskih snaga, od pet privedenih osoba nekoliko njih je također ranjeno. Istražitelji i dalje pokušavaju razumjeti šta se dogodilo s privedenima u pucnjavi.

Iako zvaničnici i dalje istražuju šta se dogodilo, on je rekao da istražitelji ne vjeruju da je iko upleten u pucnjave u bijegu. Tregre je rekao da su poginuli zamjenici šerifa Brandon Neilsen (34) i Jeremy Triche (28).

Pucnjava se dogodila oko pet sati ujutro na parkiralištu ispred čeličane Bayout u LaPlacei, kada je muškarac otvorio vatru na pripadnika policijskih snaga koji je pisao kaznu za parking na parkiralištu.

Iako je ranjen nekoliko puta, policijski službenik je bio u stanju opisati osumnjičene dežurnom dispečeru.

Taj opis, zajedno sa svjedočenjem civila o ubrzavajućem automobilu, doveo je policijske službenike do prikolice gdje su se osumnjičeni nalazili.

Tregre je rekao da dok su zamjenici ispitali dvije osobe, muškarac je izašao i "iz zasjede napao dvojicu mojih poručnika". Vlasti istražuju da li je isto oružje korišteno u oba incidenta. Policija savezne države Louisiane je preuzela ovaj slučaj.