Svijet
1

Dvije profesorice optužene da su imale seks s učenicima na ekskurziji

Klix.ba
Dvije profesorice iz jedne srednje škole u Californiji uhapšene su jer su navodno imale seks s svojim učenicima na plaži u Orange Countyju za vrijeme školskog izleta.

The Los Angeles Times javlja kako su podignute optužnice protiv 38-godišnje Melody Lippert i 30-godišnje Michelle Ghirelli iz srednje škole South Hills High.

Lippert je navodno upoznala nekoliko učenika na plaži u novembru, te je s njima pila alkohol. Policija tvrdi kako se na isto mjesto vratila nakon nekoliko sedmica, ovaj put u sklopu školske ekskurzije koju je organizovala sa Ghirelli, bivšom nastavnicom iz škole South Hills.

Obje su optužene da su imale seks s učenicima tokom ovog putovanja.

Lippert je uhapšena zbog zavjere i podsticanja maloljetničke delikvencije, dok Ghirelli terete za oralni seks i nezakonit seks s maloljetnikom.

Jedan učenik iz škole South Hills kazao je za NBC Los Angeles o profesorici Lippert:

"Znam je otkako sam imao četiri godine. Veoma je fina osoba i nikad ne bih pomislio da bi uradila nešto ovakvo".

Jamčevina za Lippert iznosi 20.000 dolara, a za Ghirelli 50.000 dolara. Obje žene su puštene na slobodu uz jamčevinu u nedjelju, a na sudu će se pojaviti u srijedu.

One nisu prve uhapšene uposlenice ove škole, piše NBC Los Angeles. Anthony Vidales (29), profesor iz škole South Hills, uhapšen je u januaru zbog navodnog "neprimjerenog kontakta" sa 17-godišnjom učenicom, nakon čega je dobio otkaz.