Ranjen tinejdžer
0

Dvije osobe ubijene u pucnjavi na parkingu koledža u Kentakiju

FENA
Dvije osobe su ubijene i jedan tinejdžer ranjen u pucnjavi na parkingu koledža u istočnom Kentakiju u utorak, saopćile su vlasti.

Policijski dispečer izjavio je za Associated Press (AP) da se pucnjava desila oko 17,30 sati po lokalnom vremenu ispred školske ustanove Hazard Community & Technical College u mjestu Hazard u Kentakiju. Dispečer, koji nije bio ovlašten da objavi informaciju, tražio je da ostane anoniman.

"Dvije osobe pojavile su se u policijskoj stanici u Hazardu i rekle su da su bile umiješane u pucnjavu", izjavio je policijski glasnogovornik Tony Watts, ali je dodao kako ne zna da li su oni bili počinioci krivičnog djela ili svjedoci.

Policija je zadržala dvojicu ljudi i odvela ih je u pritvor.

Conor Duff, noćni koordinator koledža, izjavio je da je školska ustanova zatvorena nakon pucnjave u kampusu, oko 150 kilometara jugoistočno od Lexingtona.

"Policija je pretražila dvije školske zgrade i ustanovila je da niko u školi nije bio u rizičnoj situaciji", kazao je Duff.

Nastava je nastavljena u ponedjeljak u koledžu nakon zimske pauze, saopćeno je na internetskoj stranici koledža, na kojoj je također javljeno o incidentu i zatraženo je od učenika da se drže podalje od kampusa.