Mislila da je žele nasamariti
0

Dvaput spustila slušalicu Baracku Obami

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Članica američkog Kongresa Ileana Ros-Lehtinen mislila je da je neko želi nasamariti kada je dva puta dobila telefonski poziv muškarca koji je zvučao kao Barack Obama, pa mu je oba puta spustila slušalicu.

Kasnije se ispostavilo da je to stvarno bio novoizabrani predsjednik SAD-a, izvijestio je u četvrtak dnevni list The Miami Herald iz Floride, savezne države iz koje je sumnjičava kongresnica.

Ni kasniji poziv Rahma Emanuela, budućeg šefa osoblja Bijele kuće, nije razuvjerio Ros-Lehtinen, jer je i njemu spustila slušalicu, i tek ju je kongresnik Howard Berman uspio pridobiti da primi poziv, dodaje list.

Najsvježiji primjer slične podvale je governerka Aljaske Sarah Palin, potpredsjednička kandidatkinja republikanaca, koju je nedugo prije izbora nasamario kanadski radijski DJ-a i komičar predstavljajući se kao francuski predsjednik Nicholas Sarkozy.

Kongresnica Ros-Lehtinen izjavila je za Miami Herald kako je mislila da je hoće nasamariti jedna radijska stanica iz južne Floride, kojoj je slična šala uspjela s predsjednikom Venecuele Hugom Chavezom i drugima.

Barack Obama je zvao kako bi joj čestitao na reizboru, te da bi joj rekao kako se veseli saradnji s njom u ulozi najviše republikanske članice Odbora za vanjsku politiku Predstavničkog doma Kongresa.

Nakon oko minute razgovora, Ros-Lehtinen je prekinula Obamu i rekla mu da se ne da prevariti neslanom šalom, ali i da je bolji imitator od Freda Armisena, koji se proslavio s imitiranjem Obame u humorističkoj emisiji NBC-a "Saturday Night Live".

Nakon intervencije Emanuela i Bermana, Obama ju je ponovo nazvao, jako zabavljen s incidentom, rekla je kongresnica.

"Puno se smijao, rekavši kako u Chicagu to rade sve vrijeme i da me ne krivi za skeptičnost", kazala je Ros-Lehtinen, dodajući kako su potom imali konstruktivnu raspravu o vanjskoj politici.