Svijet
0

Dvadeset sedam mrtvih u napadima u Iraku

FENA
Dvadeset sedam osoba je izgubilo život u srijedu u napadima širom Iraka, dok su tijela 21 ubijene osobe pronađena u Bagdadu, saopćile su službe sigurnosti.

Najtragičniji napad desio se u večernjim satima u Bagdadu kada je ubijeno deset osoba, a 15 povrijeđeno u napadu automobilom bombom u šiitskoj četvrti Kazimijah, blizu džamije imama Muse Kazema, saopćili su isti izvori.

U ostalim napadima u Bagdadu pet osoba je ubijeno a deset povrijeđeno u eksploziji ručne bombe na tržnici u sjevernoj četvrti grada.

U Yadijahu, zapadnoj četvrti glavnoga grada, jedan policajac je ubijen a tri su povrijeđena u samoubilačkom napadu automobilom bombom na policijsku barikadu, saopćile su službe sigurnosti.

U Samarri, 125 km sjeverno od Bagdada, sedam osoba, od kojih pet policajaca, izgubilo je život u eksploziji ručne bombe na policijsku patrolu blizu gradskog mauzoleja, saopćio je kapetan Alaa Al-Sammarai iz lokalne policije.

U drugom napadu na snage sigurnosti "četiri policajca su ubijena a jedan je povrijeđen u pucnjavi na policijsku stanicu u Tazi, 30 km južno od Kirkuka", saopćio je general Turhane Yussef iz policije Kirkuka.