The Independent
0

Duet Obama-Clinton?

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Independent" je dosta prostora ove subote posvetio pitanju zašto Hillary Clinton uporno odbija priznati poraz u trci za predsjedničku nominaciju američke Demokratske stranke u kojoj gotovo da više nema teoretskih šansi da pobijedi Baracka Obamu a pri čemu nanosi veliku štetu stranci i ugrožava njene izglede na izborima za "Bijelu kuću" u novembru.

"Independent" u tom kontekstu piše da su sve jače glasine da bi "duga i žučna borba" za demokarsku predsjedničku nominaciju ipak na kraju mogla da rezultira "savršenim rezultatom i ekipom snova" u kojoj bi Barack Obama bio kandidat za predsjednika a Clinton za njegovog potpredsjednika.

List piše da Clintonova odbija da se povuče iz gotovo izgubljenje bitke protiv Obame samo zato da bi definitivno obezbjedila potpredsjedničku nominaciju.

"Takav duet u novembru bi zacjelio rane žučne unutarstranačke borbe i demokrate bi vratio na kurs gotovo sigurne pobjede u novembarskoj bici za "Bijelu kuću" protiv republikanaca i Johna Meckaina", piše "Independent".