Svijet
2

Državljanka UAE uhapšena zbog ubistva Amerikanke

FENA
Snimak nadzorne kamere
Snimak nadzorne kamere
Državljanka Ujedinjenih Arapskih Emirata uhapšena je zbog ubistva Amerikanke i zbog pokušaja bombaškog napada na rezidenciju jednog američkog ljekara, saopćile su u četvrtak vlasti.

Ministar unutarnjih poslova šejh Seif ben Zayed al-Nahyan izjavio je za štampu da je ova žena pokušala, nakon što je ubila američku učiteljicu u toaletu trgovačkog centra u Abu Dhabiju, "da postavi bombu ispred kuće jednog američkog ljekara koju je policija uspjela da deaktivira".

Ministar nije precizirao koji je motiv osumnjičene 38-godišnje državljanke UAE, kazao je pukovnik Rashid Bourscheid, direktor odjela za kriminalističke istrage u policiji.

U ponedjeljak je počelo traganje za misterioznom osobom u dugoj crnoj tradicionalnoj haljini s nikabom koju su snimile nadzorne kamere poslije ubistva u ponedjeljak.

Tridesetsedmogodišnja Amerikanka, koja je radila u osnovnoj školi izbodena je "oštrim predmetom" nakon žestoke svađe u ženskom toaletu u butiku Mall na otoku Reem.

Ovaj tip ubistva je rijedak u Emiratima koji žele biti otvoreno društvo i u kojim živi i radi nekoliko miliona stranih radnika.

Ova zemlja se u septembru pridružila međunarodnoj koaliciji koju predvodi SAD i koja izodi zračne napade na grupu Islamska država u Iraku i Siriji.