Zabrinutost raste
0

Druga žrtva gripe umrla u SAD-u

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
AP u srijedu ujutro prenosi vijest da je u američkoj državi Texas umrla i druga žrtva zaražena virusom svinjske gripe.

Radi se o 33-godišnjoj ženi koja je živjela u mjestu blizu meksičke granice, a gripa joj je dijagnosticirana 19. aprila otkad je boravila u bolnici u koju je primljena u visokoj trudnoći.

Žena,čije ime mediji ne prenose, je bila u stabilnom stanju i čak je za vrijeme ležanja u bolnici rodila i zdravo dijete, dodaje AP.

Do sad je službeno potvrđeno da je u Meksiku od svinjske gripe umrlo 29 osoba. Stotine ljudi širom svijeta su još uvijek zaražene virusom svinjske gripe, a najviše njih nalazi se na području Meksika i SAD-a.

Američki Centar za nadzor i prevenciju bolesti (CDC) objavio je u ponedjeljak da je u SAD-u potvrđeno 286 slučajeve nove gripe A (H1N1) u 36 saveznih država.

U državi New York potvrđena su 73 slučaja gripe, u Texasu 41, Californiji 30, Delaveru 20, Arizoni 17, Južnoj Carolini 15 i u Luisiani 14 oboljelih.

Stručnjaci CDC-a kazali su da veliku većinu slučajava prate blagi simptomi, ali kako očekuju daljnje širenje zaraze i više težih slučajeva, uključujući i one sa smrtnim ishodom.

Prvi smrtni slučaj u SAD-u zabilježen je prošloga ponedjeljka u Houstonu, Texas, gdje je u bolnici umro 23-mjesečni dječak doveden na liječenje iz Meksika.