Svijet
10

Donald Trump: Neću imati dobre odnose s Davidom Cameronom, pamtit ću izjave Sadiqa Khana

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Donald Trump je upozorio kako neće imati dobre odnose s Davidom Cameronom ako pobijedi na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog kritika koje mu je ranije upućivao.

Brtitanski premijer je prošle godine, povodom Trumpovih prijedloga da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, izjavljivao da on time izaziva podjele, da je glup i da griješi.

Kameron je također rekao da će, ako Trump dođe u Britaniju, ujediniti zemlju protiv njega.

"Izgleda da nećemo imati vrlo prijateljske odnose, ko zna, nadam se da ću imati korektan odnos sa njim, ali djeluje kao da ni on nije spreman da se pozabavi tim problemom", rekao je Trump.

Američki predsjednički kandidat također se komentarima "obrušio" na novog gradonačelnika Londona, Sadiqa Khana, nazivajući ga neukim za komentare koje je dao nakon što je izabran i upozorio ga riječima: "Pamtit ću izjave". Nakon što je izabran za gradonačelnika Londona, Khan je rekao je Trump neznalica kada su u pitanju stavovi o islamu i svojim izjavama je nanio štetu sigurnosti na obje strane Atlantika.

"On me ne poznaje, nije me upoznao i ne zna šta sam sve izjavljivao. Mislim da su njegove izjave bile vrlo nepristojne i gadne“, rekao je Trump za Khana.