Hillary Clinton
0

"Dobar je Miliband, ali je premlad za mene"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Američka državna sekretarica Hillary Clinton opisala je britanskog ministra vanjskih poslova Davida Milibanda kao atraktivnoga, pametnog i vitalnog muškarca punog života, prenosi britanski Daily Telegraph.

Novinar američkog magazina Vogue upitao je državnu sekretaricu , koja je prilikom zakazivanja intervjua koristila čisti britanski naglasak, da li ona možda zaljubljena u 44-godišnjeg Milibanda, koga je opisala kao "visokoga i žustrog" momka.

"Pa da, on je jedan od onih muškaraca u koje se zaljubite na prvi pogled. Hoću reći, on je tako pametan, privlačan, vitalan i prije svega pun života. David je zaista dobar frajer, ali je premlad za mene", kazala je Hillary Clinton, koja je 18 godina starija od britanskog ministra.

Reagirajući na ovu izjavu američke sekretarice, Miliband je rekao da je ona "divan pregovarač". "Hillary može da se smije i zadirkuje svoje sugovornike, ali i da bude nemilosrdna prema njima", kazao je on.

Ovo nije prvi slučaj da su dva visoka dužnosnika SAD-a i Velike Britanije razmijenila svoje "ličnedojmove".

Bivša američka državna sekretarica Condoleezza Rice je prije tri godine izjavila da je je britanski kolega Jack Straw izbacio u tri ujutro iz zajedničkog kreveta u Bagdadu, pa je morala spavati na podu, podsjeća Telegraph.