Svijet
0

DNK test potvrdio da je monstrum iz Clevelanda otac djevojčice rođene u zatočeništvu

Klix.ba
Jedna od pronađenih djevojaka Amanda Berry (u sredini)
Jedna od pronađenih djevojaka Amanda Berry (u sredini)
Michelle Knight, treća žrtva koja je živjela u zatočeništvu 10 godina, izašla je iz bolnice i njeno zdravstveno stanje je dobro.

Tridesetdvogodišnjakinja zahvalila se svima na cvijeću, poklonima i riječima podrške, te zamolila javnost da poštuje njenu privatnost.

Amanda Berry (27) i Gina DeJesus (23) napustile su bolnicu sa šestogodišnjom djevojčicom ranije ove sedmice i vratile su se svojim porodicama. Knight, koje su se neki članovi porodice odrekli, vratila se baki.

Pravobranilaštvo Ohija objavilo je kako je urađen DNK test koji je potvrdio da je Ariel Castro, otmičar koji je u zatočeništvu držao tri žene 10 godina i silovao ih, otac šestogodišnje djevojčice koju je rodila Berry.

Castro (52) je uhapšen ubrzo nakon što je zarobljene žene spasio komšija u Clevelandu u ponedjeljak.

Berryna beba Jocelyn je rođena u plastičnom dječjem bazenu na Božić 2006. godine, izjavile su vlasti.

Knight je rekla policiji da je ona porodila Berry po Castrovom naređenju i prijetnjom da će je ubiti ako beba umre. Kada je porodila, beba je prestala disati te ju je Knight spašavala dajući disanje usta na usta, navodi se u policijskom izvještaju.

Tužioci u Ohiju izjavili su u četvrtak da planiraju zatražiti smrtnu kaznu za otmičara jer postoje dokazi da je Knight podvrgnuta i nasilnom pobačaju.