Rezultati forenzičkih ispitivanja
0

DNK Strauss-Kahna nađena na odjeći sobarice

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Rezultati forenzičkih istraživanja ukazuju da DNK bivšeg lidera Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna odgovara uzorcima uzetim sa radne odjeće sobarice, koja ga optužuje za pokušaj silovanja, povjerile su agenciji Associated Pressu osobe uključene u istragu.

Iako Strauss-Kahn negira da se ikada susreo sa ženom koja ga optužuje za napad, rezultati forenzičkih ispitivanja unose novi preokret u slučaj jer ga direktno povezuju sa sobaricom.

Istražitelji vjeruju da bi i tepih hotelske sobe, u kojoj se navodni napad desio, mogao sadržavati ostatke Strauss-Kahnovog sjemena, koje je sobarica, navodno, ispljunula nakon što ju je prisilio na oralni seks.

Dodatna ispitivanja rade se i na drugim predmetima.

Advokat Francuza, Benjamin Brafman, u ponedjeljak nije htio komentirati rezultate DNK analize.

Na saslušanju održanom prošle sedmice on je izrazio uvjerenje da će rezultati ići u prilog njegovom klijentu i pokazati da se on nikada nije ni sreo sa ženom koja ga optužuje.

Nakon optužbi i hapšenja Strauss-Kahn je podnio ostavku na mjesto čelnika Međunarodnog monetarnog fonda, a prije nekoliko dana pušten je uz kauciju od milion dolara, da se brani sa slobode. Nalazi se u kućnom pritvoru na Manhattanu, a izlazak mu je dozvoljen samo u slučaju posjete ljekaru.