SAD
0

Djevojčice opljačkale banku

FENA
Policija u SAD-u traga za dvoje nesvakidašnjih pljačkaša banke, tačnije pljačkašica, a problem je u tome što policija vjeruje kako se radi o maloljetnicama u dobi od 12 do 16 godina.

Policija sumnja kako su dvije djevojčice ušetale banku 1st National u Cincinnatiju i službenicima banke predale pisanu poruku kako se radi o pljački te išetale iz banke s vrećom novca. Glasnogovornik policije Steve Barnett naglasio je kako djevojčice nisu bile naoružane ili prijetile, a u pljački nitko nije stradao.

Slučaj je preuzeo i FBI, a glasnogovornik FBI-a Michael Brooks, rekao je kako u pet godina, koliko je dugo na svojoj funkciji, nije čuo za pljačku banke u kojoj je glavni osumnjičeni maloljetnik, a kamoli dvije djevojčice. Iako se čeka njihovo hapšenje, Margaret Zahn, bivša glavna istražiteljica Girls Study Groupa, projekta u sklopu američkog ministarstva pravosuđa za proučavanje delinkvencije među djevojčicama, smatra kako će ih se vjerojatno uhapsiti za običnu krađu, a ne pljačku, prenosi u četvrtak portal Dnevnik.hr.