Velika Britanija
0

Djevojčica u pubertetu sa samo tri godine

Sarajevo-x.com
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Ellie-May Holden jedna je od mnoštva djece u Velikoj Britaniji, ali i širom svijeta, koji moraju primati lijekove koji bi usporili pubertet. Ova je djevojčica sa samo tri godine počela doživljavati pubertet, dobivati pubične dlačice i doživljavati amplitude u raspoloženju.

Ellie-May Holden sada ima osam godina, a pubertet je počela proživljavati kada je imala samo tri godine, prenosi britanski The Sun.

"Primijetila sam njene nesnosne promjene raspoloženja. Počela se mnogo znojiti, a s time je došao i oštar miris tijela. Kosa joj se često mastila, kao i lice. Kada sam ugledala da su joj počele rasti grudi i pubične dlačice, znala sam da nešto nije u redu", rekla je medijima njena majka.

Djevojčica je već sa četiri godine proživljavala predmenstrualni sindrom (PMS) iako nije imala menstruaciju.

"Pratila sam njene promjene raspoloženja koje su se podudarale s mjesečnim ciklusom. Nije imala menstruaciju, ali je imala grčeve i bolove u stomaku. U tim momentima bi legla na krevet i govorila kako se osjeća loše i kako je tužna.", dodala je djevojčicina majka.

Ljekari isprva nisu otkrili ništa neobično, ali sa povećanjem simptoma, ustanovili su da je djevojčica ušla u prerani pubertet koji pogađa jedno od šestero djece ispod deset godina.

Naučnici i ljekari još uvijek nisu sigurni zbog čega se ovakvo što dešava djeci širom svijeta, ali su uvjereni da će biti i gorih situacija u budućnosti.