Kazna za nenaučenu zadaću
0

Djevojčica ostavljena da umre na suncu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jedanaest godina stara djevojčica iz Delhija u Indiji preminula je u bolnici, nakon što ju je učiteljica natjerala da satima stoji na suncu, ispričala je njena porodica.

Djevojčicu je, kako se čini, učiteljica kaznila jer nije znala ispravno izrecitovati abedecu. Na jakom suncu prvo je izgubila svijest, a potom pala u komu, prije nego je umrla u bolnici.

Policija je potvrdila njenu smrt u petak, ali još uvijek niko nije uhapšen. Iz škole koju je djevojčica pohađala negiraju tvrdnje porodice, te ističu kako je smrt uslijedila nakon jednog od epileptičnih napada.

List Times of India piše da postoje izvještaji po kojima je učiteljica udarila djevojčicu prije nego ju je natjerala da stoji na suncu. Ova smrt privukla je veliku pažnju indijskih medija koji su izvještavali o djevojčici imenujući je sa Shano Khan i objašnjavajući kako se školovala u lokalnoj ustanovi na sjeveroistoku grada.

Jedna indijska agencija saopštila je da je učiteljica suspendovana s posla, a političari su pozvali na provođenje detaljne istrage i njeno hapšenje.