Hrvatska
0

Dječak pronašao torbu s 50.000 eura, pa častio drugove sa po 500

FENA
Sinj
Sinj
Četrnaestogodišnji osnovnoškolac iz Sinja pronašao je 50.000 eura i dio novca podijelio sa školskim drugovima.

Sve je počelo u petak popodne kad se učenik osnovne škole "Ivana Lovrića" uputio kupiti hljeb i na zidiću kod prodajnog centra "Balinice" u Sinju pronašao torbicu s novcem. Dječak je novac najprije donio kući, no kad je njegova majka to vidjela, naljutila se i odlučila događaj prijaviti policiji.

Dječak je stoga novac skrio u blizini stanice za tehnički pregled vozila, a dan poslije svoje školske drugove "počastio" je novčanicama od 500 eura.

Kako je dječakova majka slučaj prijavila policiji, službenici sinjske policije u ponedjeljak ujutro počeli su istragu u školi. Dolazak policije uznemirio je učenike kojima je novac podijeljen pa su pobjegli iz škole. Policija ih je pozvala na obavijesni razgovor, a, kako se neslužebno doznaje, jedan od dječaka jučer je popodne odveden iz Sinja u Split na daljnje obavijesne razgovore.

Direktorica OŠ "Ivana Lovrića" potvrdila je kao je policija došla u školu zbog novca, no pojedinosti slučaja nije otkrila.

Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj potvrdila je da je u toku kriminalističko istraživanje, ali zbog obrade nije mogla dati nikakve informacije. Nije htjela otkriti ni je li se do sada ko javio da je izgubio pronađeni novac.