Svijet
0

Dječak pravi aplikacije kako bi pomogao bolesnim vršnjacima

Sarajevo-x.com
Jedanaestogodišnji Conner Haines iz Pennsylvanije razvio je program donacija prema kojem mu djeca oboljela od karcinoma šalju ideje koje on razvija u aplikacije od čije se prodaje profit daje u humanitarne svrhe fondaciji Make-a-Wish.

Conner poziva bolesnu djecu da kroz njegovu dobrotvornu organizaciju Believe doprinesu sakupljanju sredstava za borbu protiv ove bolesti ili ispunjavanju želja mališanima koji su bolesni.

"Molim vas, samo se potrudite da ideja koju mi pošaljete nije previše teška za programiranje, ja imam samo 11 godina, hvala", napisao je Conner na svojoj web-stranici.

Connerov studio po imenu Flip Flop Games je nastao kao zamisao koju je imao gledajući stariju sestru Lauren kako se godinama bori protiv leukemije.

"Ime Flip Flop je dato zato što će igrice biti drugačije i neobične kad se razviju", rekao je Conner. Mladi dobrotvor redovno posjećuje djecu u bolnici, a posebno često boravi u Medicinskom centru Hershey gdje je hospitalizovana njegova sestra, prenosi Huffington post.

Vezani članci