Warren Buffett
0

"Djeca bogatih ne dolaze iz Iraka i Afganistana u vrećama"

FENA
Warren Buffett (Foto: AP)
Warren Buffett (Foto: AP)
"Bogati se ne žrtvuju", izjava je koja ne bi izazvala čuđenje da dolazi od nekog socijalističkog političara ili ljevičarskog aktivista, ali kada je za američku nacionalnu televiziju ABC izgovori treći najbogatiji čovjek na svijetu, Warren Buffett, onda svi slušaju.

Buffett kao najljući borac za socijalnu pravdu nastavlja: "Trenutno se mnogi žrtvuju. Mislim, pogledajte samo Irak i Afganistan. Čisto sumnjam da djeca ljudi s Forbesove liste 400 dolaze kući iz Iraka ili Afganistana u vrećama i da neko treba zvati ladanjski klub da njihove roditelje obavijesti o tome."

Buffett se upustio u kritiku svojih kolega milijardera ponukan javnom raspravom o prestanku važenja poreznih olakšica za bogate, koje je uveo još bivši predsjednik George Bush, a istječu ove godine, prenio je Business.hr.

Govoreći o budućnosti, Buffett je vrlo optimističan.

"Za dvije godine bit ćemo u boljoj poziciji nego danas, osim ako ne dođe do nekog nuklearnog, hemijskog ili biološkog incidenta. Apsolutno sam uvjeren da su najbolje godine tek pred nama", kazao je Buffett gostujući na okruglom stolu s Tedom Turnerom, Billom i Melindom Gates te Tomom Steyerom iz Farallon Capital Managementa.