Svijet
0

Dizajneri iz Hrvatske predsjedaju žirijem za dodjelu britanske nagrade za dizajn

FENA
London International Awards ove godine pozvao je tandem Davora Bruketu i Nikolu Žinića iz Hrvatske da predsjadavaju žirijem za dodjelu prestižne britanske nagrade za oglašavanje i dizajn.

Nakon što su na istom natjecanju dvije godine uzastopno osvajali zlato, London International Awards (LIA) ovaj tandem tako ima priliku da predsjedava žirijem za pakiranje i dizajn.

LIA žirijima do sada su predsjedali isključivo eminentni kreativni direktori iz zapadne Evrope, Japana ili SAD-a poput Trevora Beattiea, Davida Abbota, Johna Hagertya ili Andersa Kornestedta.

“Bruketa&Žinić već godinama dokazuju da iz Hrvatske mogu proizaći odlična rješenja” komentira Barbara Levy, predsjednica međunarodne strukovne organizacije London International Awards.

“Nama je ovaj poziv jedan od najznačajnijih trenutaka u karijeri i vrlo važna potvrda dosadašnjeg rada” naglašavaju Davor Bruketa i Nikola Žinić i dodaju “doista nam je čast biti dio svjetske kreativne kreme koja čini listu predsjednika žirija London International Awardsa”.

LIA postoje od 1985. godine i ističu se kao međunarodna ikona kreativne izvrsnosti. Zaradili su poštovanje upravo zahvaljujući sastavu žirija i procesu ocjenjivanja radova. Nagrađuju se radovi iz oglašavanja, dizajna i digitalnih medija, a svjetski istaknuti žiri svake godine čine najtalentiraniji i najnagrađivaniji autori u industriji.