Svijet
0

Divlji svijet zoološkog vrta – Impresije iz Schönbrunna

Sarajevo-x.com
Prirodoslovni muzej grada Beča, u saradnji sa bečkim zoološkim vrtom "Tiergarten Schönbrunn“ od 6. februara do 30. marta 2008. godine predstavlja fotogaleriju slika iz zoološkog vrta "Schönbrunn“.

Autor izložbe "Divlji svijet zoološkog vrta – Impresije iz Schönbrunna“ je poznati fotograf prirode, Daniel Zupnac, kojeg je BBC jos 1998. proglasio fotografom godine, a 2003. i 2007. je dobio priznanje za najboljeg austrijskog fotografa prirode.

Njegove slike se mogu vidjeti i u istaknutim časopisima i magazinima širom svijeta. Inace, Zupnac je i svoje prve korake u svijetu profesionale fotografije i započeo u zoološkom vrtu dvorca Schönbrunn, osvojivši 1996. godine prvo mjesto na konkursu za najbolju fotografiju životinje.

Za izložbu u Prirodoslovnom muzeju, Zupnac je tokom čitave protekle godine svojom kamerom pratio život u zoološkom vrtu "Tiergarten Schönbrunn“, pri čemu je zabilježio preko 50.000 raznih momenata iz životinjskog svijeta vrta. A u sklopu same izložbe ce se prezentirati 70 najboljih i najzanimljivijih fotografija i momenata iz tih dvanaest mjeseci, provedenih u "zoološkom svijetu divljine“.

Među fotografijama su i slike mladunčeta panda-medjveda, Fu Longa, koji u Austriji uživa popularnost poput Knuta u Njemackoj.