Bill Clinton
0

"Desničari vode veliku zavjeru protiv Obame"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši američki predsjednik Bill Clinton u intervjuu za NBC poručio je kako politička desničarska struja u SAD-u, koja je htjela uništiti njega, sad to isto želi učiniti i predsjedniku Baracku Obami.

Clinton je i svoj "najveći'“ grijeh, Monicu Lewinski, strpao u isti koš s tim teorijama zavjere i urote te za sve optužio republikance. Čak je i njegova supruga i sadašnja državna tajnica, Hillary Rodham Clinton, upotrijebila termin "široka, desničarska urota", kako bi opisala način na koji joj su joj supruga htjeli uništiti politički neprijatelji.

Na pitanje novinara, da li i dalje postoji ta urota, Clinton je odgovorio potvrdno.

  • Možete se kladiti u to. Naravno da postoji, Jaka je kao i uvijek, zato jer se Amerika i demografski promijenila, istakao je Clinton i dodao kako se u fokusu te zavjere, danas nalazi Barack Obama.

  • Njihov cilj je, čini se, želja za njegovim neuspjehom, dodao je.

  • Oni mogu smanjiti njegove brojke i okupiti njegove protivnike. Ali fundamentalno, on i njegov tim imaju pozitivan plan za Ameriku, zaključio je Clinton i na kraju rekao kako ne vjeruje da bi se 2010. godine mogla ponoviti 1994. godina, kad su republikanci osvojili većinu u Senatu, na pola njegovog prvog mandata.