Engleska
0

Desetogodišnji dječak spašen iz pedofilskog gnijezda

Sarajevo-x.com
Desetogodišnji dječak kojeg su kidnapovali pedofili, spasio se tako što je vikao sa prozora stana da je otet. Otet je dok je prolazio ulicom do svoje kuće u Oldburyju u Engleskoj. Ubrzo su prolaznici začuli povike upomoć i pozvali policiju koja je u stanu pronašla dječaka svezanog za radijatore.

Na samo nekoliko koraka od njegove kuće, pedofili su ga oteli i odveli u jedan stan u blizini gdje su ga skinuli golog, zavezali i ostavili. Nakon dva sata dječak je vrištao da je otet i jedna žena ga je čula i pozvala policiju.

Stan se nalazi u zgradi u kojoj žive neki od bivših robijaša. Dječaka zamotanog samo u bijeli čaršaf je vidjela Jean Masih kojoj je rekao da je sam u stanu i da su muškarci otišli. Ona mu je rekla da se drži hrabro i otrčala po policiju. Nekoliko trenutaka kasnije dječak je spašen.

Nedugo nakon toga tri muškarca dobi od 30 do 48 godina, uhapšeni su u obližnjem Tividale distriktu. U stanu su pronađeni i zaplijenjeni kompjuteri koji se pretražuju.

Komšinica porodice otetog dječaka Tracy Whiteside je rekla da je najtužnije to što je dječakova majka uvijek govorila da se osjeća sigurno u ovom kraju. Dječakova porodica je odmah preselila na nepoznatu lokaciju, a na ulicama oko njihovog bivšeg doma okupilo se oko 200 demonstranata koji su zahtijevali da se svi bivši robijaši protjeraju iz kraja.