Svijet
0

Desetine mrtvih u saobraćajnoj nesreći u Nigeriji

FENA
Teška saobraćajan nesreća u kojoj se kamion zabio u više vozila na cesti, dogodila se u Nigeriji. Agencija Reuters prenosi kako je možda i 20 mrtvih osoba u toj nesreći.

Nesreća se dogodila jutros na jednoj od nigerijskih najprometnijih cesti, a uzrok nesreći su kočnice kamiona, koje su otkazale priliko spuštanja nizbrdo na autocesti Lagos-Ibadan. Kamion se svom silinom zabio u desetke vozila te je došlo do velike eksplozije, nakon koje su se sva vozila zapalila. Još se nekoliko automobila zabilo u plamteću hrpu vozila, jer njihovi vozači nisu mogli izbjeći sudar.

"Bila je to višestruka saobraćajna nesreća, u kojoj je sudjelovalo oko 20 vozila, deset od kojih je bilo u plamenu kad smo stigli na mjesto događaja. Nakon što smo ugasili požar, otkrili smo kako su u tim vozilima bila tijela ljudi koji su ostali zarobljeni. Nekima smo uspjeli pomoći, a za neke više nije bilo pomoći", rekao je Fadipe Idowu, vatrogasac iz Lagosa.

Dvadesetak putnika jednog minibusa u koji se kamion isto tako zabio, prema vatrogasnim izvorima, možda je izgubilo živote, ali ta informacija nije i službeno potvrđena.