Svijet
0

Deportacija za dječaka: Učiteljica imala seks s maloljetnikom

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Trinaestogodišnji Meksikanac kojeg je njegova učiteljica povela na put iz SAD-a u Meksiko, bit će deportovan u svoju rodnu zemlju iako gotovo ni ne govori španski. Deportacija će uslijediti nakon što je otkriveno da je dječak ilegalno u zemlji te da je bio žrtva "seksualnog nasilja" dvadesetšestogodišnje učiteljice.

Putovanje u Meksiko na koje je učiteljica Kelsey Peterson (26) povela trinaestogodišnjeg učenika kako bi se upoznao sa svojim korjenima, završilo je tragično za oboje.

Dječak (13), koji je ilegalni imigrant iz Meksika, priznao je kako je imao spolne odnose sa učiteljicom u toku putovanja. Rekao je kako se to dogodilo "možda samo dva puta", te da je nije smatrao svojom djevojkom već prijateljicom "kojoj je mogao reći sve".

Učiteljica Peterson je trenutno u pritvoru i protiv nje će biti podignuta optužnica zbog navodnog seksualnog osnosa s maloljetnikom.

Putovanje je trajalo nešto više od dvije sedmice, a prema stvarima koje je policija našla u automobilu učiteljice, čini se da se njih dvoje nisu nikuda žurili te da su živjeli dan po dan.