Slovenija
0

DARS najavljuje oštriju kontrolu vinjeta

FENA
Slovenska agencija za autoceste, DARS, najavila je da će noću s četvrtka na petak početi pooštrenu kontrolu vinjeta, posebno na pravcima iz Italije zbog očekivanog većeg ulaska talijanskih turista, odnosno početka sezone u kojima oni masovnije odlaze na godišnji odmor.

Pooštrena kontrola, kako se navodi u priopćenju, za talijanske motorizirane turiste obavljat će se na naplatnim kućicama uz granicu - Dane, Videž i Kozina, ali nešto viši stupanj kontrole izvodit će se i na ostalim pravcima iz kojih se očekuje veći dolazak stranih turista.

Talijanski turisti mogu kupiti slovenske polugodišnje vinjete od 35 eura na većini bivših graničnih prijelaza sa Slovenijom, te na benzinskim crpkama Petrola i Istrabenza, objavio je DARS.

Vinjeta je obvezna i za one koji putuju prema hrvatskoj Istri koristeći u tranzitu 6 kilometara autoceste od prijelaza Škofije do Kopra. Kazne za one koji se na njoj zateknu bez vinjete iznosi 300 do 800 eura.

Slovenska agencija za autoceste u priopćenju podsjeća da je od početka mjeseca do protekle nedjelje vozačima, koji se voze bez vinjete, naplatila 1.700 kazni. Od tog broja najviše je, više od 700 kazni, naplaćeno na potezu od Ljubljane do graničnog prijelaza s Hrvatskom Obrežje/Bregana.