Svijet
0

Da li se među 2.400 poziva krije trag o Madeleine McCann?

Klix.ba
Madeleine McCann
Madeleine McCann
Scotland Yard objavio je da je primio više od 2.400 poziva i emailova otkako su emitirane emisije o ponovnom otvaranju slučaja o nestanku Madeleine McCann.

Madeleinini roditelji su na televizijama u Holandiji i Njemačkoj uputili apel svima da podijele sa njima informacije o tome šta se desilo s njihovom kćerkom, ukoliko ih imaju.

Više od 7,26 miliona ljudi gledalo je njemačku verziju BBC Crimewatch programa, što je naveći rejting u 15 godina.

"Molim vas, imajte milosti i hrabrosti da nam kažete šta joj se desilo", rekla je Kate McCann pojavljujući se u Aktenzeichen XY emisiji.

Metropolitan policija zaprimila je 500 smjernica nakon emitiranja emisije. Nije poznato da li će to biti od koristii policiji, ali istražit će svaki mogući trag.

"Veoma smo zadovoljni informacijama koje primamo. Sav materijal će biti poredan po priroritetima i istražen. Sljedeći mjesec upućujemo molbe za pomoć u Irskoj", rekao je inspektor Metropolitan policije.

Kate i Gerry McCan su apsolutno oduševljeni reakcijom ljudi.

Nakon što je emisija emitovana na Norway TV2 kanalu, jedna Norvežanka je tvrdila da je vidjela djevojčicu koja liči na Madeleine sa strancem kada je bila na odmoru u Španiji prije dvije godine.

Detektivi su objavili dvije elektronske fotografije muškarca s kojim žele razgovarati o ovom slučaju, a na osnovu izjava svjedoka koji su rekli da su ga vidjeli u Praia da Luzu u Portugalu 3. maja 2007. godine, kada je trogodišnja Madeleine nestala.