Svijet
0

Crveni broj ne ubija, tvrde zvaničnici u Pnom Penu

FENA
Zvaničnici Kambodže pokušavaju da smire histeriju stanovništva zbog crvenog broja koji se avetinjski pojavljuje na mobilnim telefonima i navodno ubija, saopćili su danas lokalni mediji i policija.

Zvaničnici apeliraju na mir u ovoj zemlji "poludjeloj" za mobilnim telefonima i demantiraju postojanje bilo kakvog crvenog broja, prenosi DPA.

Ministar za poštu i telekomunikaciju So Kun smatra da se ova glasina vjerovatno pronijela zbog rastućih tenzija pred izbore zakazane za juli, piše list "Kamboja Daily".

Kun je prokomentirao da je "bilo ko mogao to izmisliti i da će jednom neko reći i da su ribe dobile noge i počele da hodaju".

Glasine slične ovoj o "crvenom broju na telefonu koji ubija" nisu nove u Kambodži gdje su ljudi veoma sujevjerni i vjeruju u vradžbine i duhove mada je i pored toga pisanje i slanje poruka mobilnim telefonima postala nacionalna pasija.

Policija je upozorila da će, ukoliko bude pronađen, autor ove najnovije zastrašujuće poruke, odgovarati za to, mada je praktično nemoguće da mu se uđe u trag.