Svijet
0

Crnogorska policija privela na razgovor članove Karadžićeve porodice

FENA
Crnogorska policija privela je u subotu na informativni razgovor članove porodice Radovana Karadžića, najtraženijeg haškog bjegunca, potvrdio je u nedjelju njegov brat Raco Karadžić.

Prema njegovim riječima, policija je u subotu na informativni razgovor privela njihovu sestru Ivanku Karadžić-Đurđevac, a zatim i Radana Tomovića te njegovu suprugu Radmilu Karadžić-Tomović, kćer Luke Karadžića, najstarijeg brata Radovana Karadžića.

Razgovor je obavljen u službenim policijskim prostorijama u Nikšiću i Podgorici, a prema riječima Race Karadžića, policiju je zanimalo što sve obitelj zna o Radovanu Karadžiću, imaju li kontakta s njim i zašto su posjećivali njegovu suprugu Ljiljanu Zelen-Karadžić.

"Policiju je osobito zanimao najstariji brat Luka koji živi i radi u Beogradu. Njegovu kćer su pitali ima li novca, s kim se sastaje i s kim se druži...", ispričao je brat Radovana Karadžića.

On tvrdi da porodica nema nikakvih informacija o Karadžiću te da je ovaj pritisak crnogorske policije, kako je rekao, "uslijedio nakon posjeta nekih poznatih evropskih dužnosnika Podgorici i kako bi pokazali da Crna Gora nešto poduzima u pogledu hapšenja Radovana Karadžića", prenosi Hina.