Svijet
0

"Crna udovica" pod istragom zbog ubistva sedam muževa

Klix.ba
Ucviljena udovica, Foto: Telegraph
Ucviljena udovica, Foto: Telegraph
Chisako Kakehi (67) uhapšena je u Kyotu u srijedu, a zbog sumnje da je cijanidom otrovala svog sedmog muža. Policija također istražuje da li je povezana sa smrću ostalih šest partnera. Kakehi, koju zovu "crnom udovicom", je nakon smrti sedam partnera u posljednja dva desetljeća naslijedila imovinu od 10 miliona eura.

Chisako Kakehi negirala je krivnju za djela za koja se tereti kazavši da nije toliko glupa da ubije svoga muža i da je policija uhvati, piše Telegraph.

"Ja nisam ubila nikoga. Ja ne znam kako ubiti čovjeka i ne znam odakle se pojavio cijanid, htjela bih da mi to netko objasni", kaže Chisako.

Policija je istragu pokrenula nakon što je Isao Kakehi (75) umro u njihovom domu prošle godine. Zanimljivo je da mu je pozlilo mjesec dana nakon vjenčanja.

Obdukcija je pokazala da je otrovan cijanidom.

Otrovan je bio i njen zaručnik koji je, kako se prvobitno mislilo, u martu 2012. poginuo nakon pada s motocikla u Osaki. Utvrđeno je da je umro od srčanog udara, no nakon analize krvi i kasnije istrage, pokazalo se da je u organizmu imao cijanid.

Prvi suprug preminuo je 1994. godine, dok je njen drugi muž, kojeg je upoznala preko agencije za upoznavanje, umro 2006. od moždanog udara. Imao je 69 godina. Treći brak završio je smrću supruga 2008. Nakon godinu dana "crna udovica" je pronašla novog dečka, ali je on nakon godinu dana umro od raka.