Novi masakr
0

Čovjek iz centralne Virdžinije ubio osmero ljudi

Sarajevo-x.com
Policija se sprema za potragu
Policija se sprema za potragu
Sinoć se u Appomattoxu, malom gradiću u centralnoj Virdžiniji odigrala prava drama. Naime, policija je sa psima i posebnom opremom organizovala potjeru za čovjekom za kojeg se vjeruje da je ubio osmero ljudi.

Potjera za 39-godišnjim Christopherom Speightom počela je nakon što je policija u njegovoj kući pronašla sedam beživotnih tijela. Osma žrtva je pronađena uz cestu blizu kuće i jedva da je davala znakove života. Na putu prema bolnici je preminula.

Policija je odbila da špekulira o mogućim motivima stravičnih ubistava i koje je oružje osumnjičeni koristio. Još uvijek nisu javnosti obznanjeni detaljne informacije o Christopheru. Sumnja se da je ubio osmero odraslih ljudi, među kojima ima i muškaraca i žena.

Policijska hajka na mogućeg ubicu odvijala se šumi, blizu kuće gdje su pronađene žrtve. On je pucao na helikopter, ne bi li ga oborio. Na sreću, niko od policijskih službenika nije ranjen.

Međutim, ni uz pomoć savremene opreme koju su koristili nisu uspjeli da ga pronađu. Vjeruju da se još uvijek krije u šumi, tako da se potraga nastavlja i danas.